Kings & Queens 2025

Trip naar het Mega Vikingevent 2023 in Noorwegen

Afgelopen weekend vond het Vikingevent 2023 in Noorwegen (Mega, GC9QJWV) plaats, waar een klein deel van het kernteam naar toe is gegaan.

We beginnen onze trip naar Noorwegen met de vliegreis Amsterdam Schiphol naar Oslo Gardermoen. Vanaf daar is het nog een stuk rijden, dus met een moderne huurauto vervolgen we onze roadtrip. In Oslo liggen een boel hoge-favorieten caches (GC2GAFH bijv.) en vele virtual- en earth-caches. Een erg mooie stad, waar we na een wandeling in het centrum weer een aantal smileys op de kaart hebben staan.

Na de wandeling reizen we door naar ons verblijf (Dal Gjestegaard), een klein typisch Noorse accommodatie, die we de komende dagen als uitvalsbasis gebruiken. ’s Avonds is er een kennismakingsevent (GCA0A73), waar we naast vele bezoekers ook de Lackey Injennnious ontmoeten. Tijdens het event begonnen de maagjes al wat te rammelen, dus is het de hoogste tijd om deze te vullen bij een lokaal Turks restaurantje en de mooie dag vandaag af te sluiten.

De volgende dag (zaterdag) is het hoofddoel het Mega event, maar deze begint pas in de middag. Dat geeft in de ochtend dus nog wat tijd om andere geocaches te gaan zoeken. We hebben een leuke challenge-trail gevonden, waar we ons samen met wat bekende geocache-teams uit het Noorden van Nederland aan wagen. Een mooie trail en wandeling, waarbij sommige van ons nog bekend raakten met de Noorse bostrol mier.

Dan is het tijd voor het mega-event, een mooie gave locatie langs het water en erg ruim opgezet. Er staan verschillende geocaching-shops, waar sommige van ons leuke dingetjes kopen. Ook was er aan eten gedacht, en kon je wat lokale Noorse lekkernijen kopen. Gedurende het mega-event kon je 10 labcaches doen, die zonder taalbarrières voor iedereen goed te doen waren. Tijdens het event op afspraak een gesprek gehad met Mona, de voorzitter van het organisatie team. Een zeer aardige en openhartige vrouw, met wie we de nodige informatie, ideeën en gegevens hebben uitgewisseld. Wellicht tot in 2025 op het Kings&Queens!

Na een tip op het mega-event zijn wij twee pittige uitdagingen aangegaan in het Løvøya natuurreservaat, een geocache met een D/T notering van 3.5/5.0 (GC32XHH) en 3.5/4.5 (GC744QG). Als we door dit reservaat lopen, begrijpen wij ook meteen de terrein-waarde, want na een pittige wandeling mogen we nog over de nodige rotsen langs de klif lopen. Een spectaculair uitzicht die een glimlach op ons gezicht bezorgt, want wat is Noorwegen toch een ongelooflijk mooi land en brengt deze hobby je weer op mooie plekken.

Op zondag is er nog een CITO (GCA0A7D) en een napraat-event (GC4KRV3), die wij uiteraard ook bezoeken en daarmee het maximaal verschillend aantal geocache-icoontjes (10) bemachtigen. Wederom twee goed georganiseerde events, waarbij de bezoekers ook meteen geluk hebben dat deze bovenop een virtual- en multi-cache liggen.

Na het napraat-event en nog een flitsbezoek aan het Vikingcentrum zelf, sluiten we de dag af met een challenge-rondje (GC4KRV3) in Årbogen. We maken hier een pittige wandeling door wederom prachtige natuur. Zo komen we verschillende beekjes, rivieren en watervallen maar ook slangen tegen.

Dan zit onze trip er al weer op, want de volgende dag vliegen we al weer terug vanaf Oslo Gardermoen. Voordat we het vliegtuig instappen kunnen we nog even een earth- en virtual-cache bezoeken.

We kijken terug op een mooie trip, waarbij we leuke en vriendelijke geocachers hebben ontmoet maar ook leuke en uitdagende geocaches gedaan hebben. Organisatie team van het Vikingevent 2023 bedankt voor deze zeer goed georganiseerde events!

Scroll naar boven