Kings & Queens 2025

GPS Adventures Exhibit

Van woensdag 23 april tot en met zondag 27 april 2025 kun je naast het Kings&Queens event ook een GPS Maze bezoeken.

Wat is een GPS Maze?

Een GPS maze is een interactieve tentoonstelling waarin de onderwerpen GPS en Geocaching voor alle leeftijdsgroepen worden toegelicht met een breed scala aan interactieve elementen.

Wat kun je allemaal ontdekken in deze GPS Maze?

De tentoonstelling gaat over Geocaching en hoe je het kunt spelen. De geschiedenis van Geocaching wordt getoond, evenals de vele facetten binnen dit spel. Je kunt veel dingen vinden die je altijd al wilde weten over Geocaching, bijvoorbeeld verstopplaatsen, D- en T-beoordelingen, alle soorten caches, trackables of speciale caches. Kortom alles wat met dit spel te maken heeft. De tentoonstelling duurt vaak meerdere dagen, vóór, tijdens of na een MEGA- of GIGA-event.

Hoe ziet zo’n GPS Maze er uit?

Het woord maze betekent doolhof. Aangezien de eerste tentoonstellingen gestructureerd waren als een doolhof (1 weg in, 1 weg uit). Het concept van de tentoonstelling is ontwikkeld door Geocaching HQ en Minotaur Mazes.

Wat is een GPS Adventures Exhibit?

Geocaching.com heeft voor GPS Adventures Maze een eigen cache type, dat ook in de statistieken voorkomt. Daar staat het niet vermeld onder de naam maze, maar onder GPS Adventures Exhibit.

Waar vond de eerste GPS Maze plaats?​

De eerste GPS MAZE in Europa is georganiseerd door de Tsjechische Geocaching organisatie: Czech Association of Geocachers (CAGeo). Zij hebben al meerdere keren deze tentoonstelling met groot succes verzorgd.

GPS Maze komt naar Nederland!

Een GPS Adventures Maze is echt wel uniek: tot nu toe vond het slechts enkele keren plaats in Noord-Amerika en tot en met 2022 slechts 7 keer in Europa. En in 2025 zal deze interactieve tentoonstelling voor de allereerste keer naar Nederland komen! Ideaal om de GPS Maze een bezoekje te brengen en een uniek Geocaching type te scoren op jouw eigen Geocaching profiel.

Scroll naar boven